Lytse Buorren 14

Dit bericht is overgenomen uit de Sumarreheide website uit ~ 2016 destijds in beheer door Wolter Kloosterman († 2019) en dochter Greetje Altena-Kloosterman.


Johan en Margriet

Johan en Margriet met dochter Daniëlle en herdershond Boeke

Wij zijn Johan en Margriet en wonen sinds april 2014 op de Lytse Buorren 14. We zijn in september 2013 getrouwd. Tijdens onze zoektocht naar een huis in een rustige, maar mooie omgeving, kwamen we hier terecht.
Na een paar maanden in Groningen te hebben gewoond en tijdelijk in de Tjaardaflat in Drachten, konden we terecht in ons nieuwe huis. Na een paar weken volop klussen zijn we verhuisd. In de loop van de zomer hebben we de tuin flink op de schop genomen, 5 aanhangers vol tuinafval (met dank aan Wierd & Piet) hebben we afgevoerd. En we zijn nog lang niet klaar..Met veel plezier wonen we op Sumarreheide, het voldoet ons hier prima. Samen met onze pasgeboren dochter en herdershond Boeke.

Groetjes,
Johan, Margriet en Daniëlle


Yn de jieren 70 wie de gemeente Tytjerksteradiel fan doel om de wenningen oan de Lytse Buorren ôf te brekken begjin waard makke by dit hûs fanwege kraekje fan ien fan de huzen, de flier waard yn dit hûs der útsage. Ferskaate bewenners en doarpsbelangen hawwe dit keare kinnen.

Artikel “Huurdersvereniging Tietjerksteradeel achter kraakster Sumarreheide”

Jan en Marie

Op 8 maaie 1920 trouwde Jan van der Wal 25 jier mei Maria Baar 22 jier (yn Tietjerksteradeel) en kaamen te wenjen yn dit hûs
oan de Hûzestreek op Sumarreheide. Yn harren houwlik krigen se 5 bern. Jan is berne yn Sumar, en Marie is berne yn Delfzyl.

Door Wolter Kloosterman

Wolter Kloosterman († 2019) heeft jarenlang, wonende aan de Lytse Buorren 4 op de Sumarreheide, samen met dochter Greetje Altena-Kloosterman de Sumarreheide.nl website beheerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *