Stoarm oer de heide

In de Facebook-groep “Historische kring Sumar” is door Maaike een krantenartikel gedeeld met de tekst “stoarm over de heide”:

Boom op huis in Garijp, bewoner kwam met schrik vrij.

Boom op huis in Garijp, bewoner kwam met schrik vrij.

De heer Tamme Hooijenga, Ielke Boonstraloane 42 te Garijp, is tijdens de zware noordwester storm van vrijdag op zaterdag met de schrik vrijgekomen toen een metershoge naaldboom met een overdonderend lawaai op zijn huis terecht kwam en ernstige schade veroorzaakte aan dak en woonkamer. Op het moment dat dit gebeurde, lang dhr. Hooijenga rustig te slapen in een bedstee in ’t voorste gedeelte van ’t huis.
De naaldboom, die de omgevin gvan het oorspronkelijke heidehuisje al enige jaren sierde, had de zware noordwester tot zaterdagochtend kwart voor drie getrotseerd, maar moest uiteindelijk het loodje leggen. „It sil my wol in trije, fjouwer tûzen kostje, mar ik bin der lokkich noch”, aldus Hooijenga, die zich weinig zorgen wil maken over de financiële scahde. „’t Hie folle minder kind”.
Ook in andere plaatsen in onze gemeente heeft bijna orkaan-achtige storm veel schade veroorzaakt. Met name dakpannen, rieten- en mastiekdaken, ruiten e.d. moesten het ontgelden, terwijl de storm zonder pardon ook tientallen bomen velde. Doordat de noordwester vrijdagavond gepaard ging met hevige regenbuien, kwamen grote gedeelten van landerijen blank te staan.

Bron: https://m.facebook.com/groups/historischekringsumar/permalink/167325601968589/?sfnsn=mo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *